Vårmode 2015

Även om det just nu med kalla vindar känns långt till våren så är den faktiskt endast en och en halv månad bort och av den anledningen kan det ju också vara läge att titta lite på vad som gäller modemässigt just i vår.

Vårens färger och mönster

De färger som gäller i vår är framför allt vitt, ljusgrått och beigt, men även mörkare färger som svart och mörkt marinblått är färger som är fullt gångbara i vår. En annan färg som kan bli något av vårens innefärg är rosa som spås få något av en renässans.

Med våren kommer ju också olika mönster och då det handlar om vår handlar en hel del om blommiga och botaniska mönster, både för damer och herrar. Ett annat mönster som också fungerar bra i vår är rutigt.

Vårens plagg

När det kommer till plagg är ett hett tips att dra på sig en bootcut-byxa med bred fotvidd då just bootcut-byxan spås bli något av vårens ”it-plagg”. Ett annat plagg som också fungerar bra i vår är polotröjan, likaså kostymen.

Vårens accessoarer

Vad gäller accessoarer i vår så dessa precis som föregående år vara stora och ”over-sized” åtminstone vad gäller väskor. En annan accessoar som är het i vår är bältet, som ska sitta runt midjan och det oavsett om byxan är hög eller låg.

Ett annat bra tips när det kommer till just accessoarer och något som är lite inne just nu är vintage och varför inte då satsa på detta i form av en vintage-klocka runt armen.