Vård av våra skor

Det gäller att vi vårdar våra skor. Vi vill gärna att våra favoritskor ska hänga med länge och ju mer vi tar hand om dessa desto längre så kan de vara med. Likaväl som vi regelbundet tvättar och tar hand om våra plagg så bör vi rengöra och ta hand om skorna.

Ta hand om dina skor

Det är lätt att vi inte regelbundet ser över våra skor men detta kan vara ödeläggande för våra skor. Att rengöra skorna och smörjer dessa med regelrätt medel gör att skorna kommer att må mycket bättre. Efter behandling så för att skorna ska hålla formen se till att skaffa passande skoblock för dina skor. Det absorberar fukten ur skorna och får skorna att må bra. Detta är en del av den skovård som är nödvändig för att dina skor ska hålla i längden.

Bra tips för skovård

Har du precis köpt skorna så använd de varsamt till en början. Skorna ska forma sig efter dina fötter och det är bättre att ta detta i omgångar. Det är en fördel att låta skorna få vila ett tag inna man använder de igen. Är det skor av bra kvalité så kan skorna bli bättre efter några års användande. Det är också en fördel att inte använda skorna regelbundet utan att de får vila emellanåt. Det är också en fördel att använda skohorn när du tar på dig dina skor, detta sliter mindre på skorna.