Sportiga kläder

Sportiga kläder har blivit allt mer trendiga på sistone och för dig som gillar att klä upp sig är det här en perfekt tid att visa upp din nya träningsoutfit.

Du är inte begränsad till att bära den i löpspåret; det är även rätt att bära sportiga linnen och shorts tillsammans med färgglada sneakers på stan.

Sportig

Vilken outfit?

Din outfit bör anpassas efter tillfälle och idrottsform. Ska du ta en golfrunda vill du klä dig i ett par somriga shorts med en pikétröja i en snygg färg. Det ger ett stiligt intryck när du går mellan hålen på banan. Ska du ut på löpspåret är det viktigaste att du bär rätt skor. Springer du på asfalt ska de ha bra stötdämpning. Om du däremot springer mycket på stigar i skogen behöver du en nättare och lättare sko med bra grepp. Löparskor brukar komma i grälla och brokiga färger vilket gör att de piggar upp vilken outfit som helst.

Tränar du på gym eller bara ska ta en vända på stan finns inget bättre skoval än sneakers. Trenden just nu är mycket färgglada och mönstrade sådana. De kan dessutom enkelt matchas med tenniskjolar eller surflinnen för en snygg casual look på fritiden. På gymmet har det blivit trendigt att bära ett par snygga tights. De finns i många olika färger och går att använda även när du är ute och joggar.

springer i skogen

Det man absolut bör undvika vid träning är tunna tygskor till exempel av typen converse som har blivit väldigt populära på senare tid. De problem som dessa skor ger har på grund av skons popularitet fått ett eget namn ”conversesjukan” som dök upp i språkrådets nyordlista 2012. Då skorna inte har någon stötdämpning men minskar fötternas känsla av underlaget sätter personer med skorna ner fötterna i marken än om man till exempel skulle gått barfota. Detta ger ökad belastning och skapar problem i fötter och knäleder. Problemet är speciellt problematiskt på hårda underlag som betong och asfalt. Det är dessa problem som gör det så viktigt att man har passande skor vid träning så att skador inte uppstår.

Träna för att må bra

När du tränar så gör du det för att må bra. Men för många är det svårt att hitta motivationen till att börja träna. Då kan kan du behöva en liten knuff. Det kan du få genom att investera i nya träningskläder. Det blir lite roligare när du kan träna och visa upp den senaste outfiten samtidigt. Söker du inspiration, finner du en hel del hos brittiska Vogue.

Kuriosa