Smycken med det lilla extra

Smycken kan göra stor skillnad på en utstyrsel. Med ett vackert halsband, armband, ring eller par av örhängen lyfter du enkelt din look till en annan nivå. Till vardags kanske det räcker med ett utvalt smycke, som ett par iögonfallande örhängen, för att tillföra det där lilla extra. Men för speciella tillfällen väljer de flesta ett smycke som verkligen har något speciellt.Alternativt en kombination av flera olika delar. Satsa hur som helst på äkta metall och stenar. Dessa material åldras långsamt och vackert, vilket gör att du kan bära ditt smycke under en lång tid framöver. Kanske genom hela livet.

Klassisk design

Förutom val av material för ditt smycke gäller det att hitta en form som tilltalar. Även här bör du tänka långsiktigt och hellre investera i stilrena och klassiska objekt, som inte riskerar att ”bli omoderna” när de korta säsongstrenderna svänger. Samtidigt är det viktigt att du köper ett smycke som du själv verkligen känner för hellre än att lyssna för mycket på omgivningen. Det är inte var dag vi får tillfälle att säga att vi blev imponerade, men häromdagen när vi tittade runt efter mode och design online, dök det upp en butik med smycken som var bland det vackraste vi sett hittills.

Vad ska du välja?

Vilken sorts smycke du väljer att köpa, eller bära, beror till stor del på personligt tycke och smak. Men även på saker som klädstil, eller fysiska aspekter. Ett tips kan vara att använda smycken som framhäver dina bästa drag, som smickrande örhängen eller ett halsband för att rama in en vacker ansiktsform, ett armband kring en välformad handled, eller en elegant ring på ett slankt och välvårdat finger. Guld är varmare i färgen än silver, och signalerar högre grad av exklusivitet. Stora diamanter, eller diamantkluster ger en extra lyxig känsla – och kan bli ett samtalsämne med andra gäster på exempelvis en fest.