Shoppa innan du reser utomlands

En del saker kan du med fördel köpa innan du åker, istället för att köpa på plats. Så klart ska du ha plats för shopping i plånbok och resväska när du väl anländer till ditt semestermål, men några kan du gott göra. 

Baddräkt och bikini

Det är ingen garanti att du kommer att hitta en snygg baddräkt eller bikini där du semestrar. De kanske inte har rätt storlek eller skärning, i värsta fall kostar de alldeles för mycket eller så säljs de inte alls i området du bor. Planerar du att bada och leka på stranden är det bättre att köpa en baddräkt eller bikini i god tid innan avresa. Du kan beställa på nätet, testa plagget hemma i lugn och ro och skicka tillbaka eller byta storlek om du behöver.

Promenadskor

På en semester blir det ofta en hel del vandrande. Du vill upptäcka området du bor i, hitta några intressanta sevärdheter och så klart gå några shoppingrundor. Ett par sköna och svala skor som du kan gå flera kilometer i skonar dig från skavsår och ömma fötter. Den här typen av skor är också sköna att bära under långa flygresor. Så klart ska du anpassa skorna efter temperatur och väder i valda semesterriket. Åker du till ett vinterparadis behöver du ett bar lättare kängor med bra grepp som isolerar bra och kan stå emot vind och väta.

Reskläder

Om du inte har några snygga mjukisbyxor eller shorts och saknar en mjuk huvtröja är det dags att införskaffa dem. Även om det är trettio grader på semesterorten, är det ofta kyliga på flygplanet tack vare att de flyger så högt. Under resan vill du bara vara bekväm och varm, det gör det lättare att sova igenom långa flygresor. Ta på dig sköna och lite varmare plagg inför flygresan, du kan ta med tunnare plagg i handväskan och byta om på flygplanstoaletten strax innan det är dags för inflygning.