Rensa ur garderoben

Vi har nog alla plagg som bara ligger och samlar damm. Så allt emellanåt är det klokt att ta sig tiden att gå igenom garderoben och se hur mycket av det man faktiskt använder. Somliga har dock svårare än andra att fullfölja denna process. Men med några tips kan alla bli mer effektiv.Många av oss är duktiga på att köpa nya plagg ganska spontant. Ibland kanske det är av en bra anledning som att man ska resa till ett annat klimat. Men i slutändan har vi nog alla mer kläder än vad vi egentligen använder regelbundet.

  1. Börja med att sortera och lägga fram alla kläder någonstans. Sängen fungerar säkert för många. På så sätt får man en överblick över alla kläder man faktisk äger.
  2. Gå sedan igenom en kategori av kläder åt gången. Det finns säkert onödigt många i vissa och nu kan man enklare jämföra alla plagg och sortera bort de man använder minst.
  3. Tänk på hur många gånger varje plagg har använts den senaste tiden och om den verkligen kommer att se fortsatt användning med tanke på alla andra plagg i samma kategori.
  4. Kan man inte spontant svara ”ja” eller ”nej” på frågan ovan tar man helt enkelt på sig det och känner hur det känns. Är man inte så förtjust i det längre kan man nog välja bort det.
  5. Alla kläder som sorteras bort kan man sedan ge bort till välgörenhet eller kasta om de allt för långt gångna.