Rätt storlek på bh:n

Det är rätt vanligt att kvinnor inte har en bh som sitter optimalt. Förutom att det inte är snyggt så är det även en hälsorisk. När en metallbygel hamnar en bit in på bröstet istället för att vila mot bröstkorgen ökar risken för att få en förhårdnad i bröstet, som om man har riktigt otur kan utvecklas till cancer.

Ett vanligt misstag är att välja en för liten kupstorlek och för stor vidd runt bröstkorgen. Ytterkanten på kupan ska vila utanför bröstet mot armhåla och bröstkorg. Du har rätt omkrets under bysten om du precis kan stänga Bh:n på den yttersta hyskan.

Efter några tvättar och i takt med att bh:n åldras förlorar den sin spänst och blir vidare. Om din favorit har blivit för vid i bröstmåttet så kan du sy in den själv. Klipp bara av den bit som ligger närmast hyskdelen och sy sedan fast hyskdelen med resten av bh:n. På så sätt behöver du inte kasta en i övrigt bra bh. Om bandet åker upp i ryggen så är det troligt att bröstvidden är för stor. Axelband som skaver på axlarna kan vara ett tecken på att kupstorleken är för liten.

En kvinnas kropp förändras ständigt så ha som vana att med jämna mellanrum kontrollera dina mått så att du kan anpassa storleken på dina bh:ar efter dina former. En välsittande bh gör att dina kläder sitter snyggare och är så mycket bekvämare än den som sitter illa.