Överraska på festen

Näst efter jul, nyår och midsommar är Halloween idag en av de största högtiderna i Sverige. En helg då man både hedrar de döda och klär ut sig till dem. Halloweenpartyn ordnas för både stora och små och oavsett ålder gäller det att klä ut sig ordentlig. Det har blivit årets största maskeradhelg vilket inte minst märks genom ett enormt sug i maskeradbutikerna efter professionell utstyrsel och proffsiga ansiktmålningar som skulle kunna skrämma slag på vem som helst.

De som gör det lätt för sig köper en hel dräkt som täcker från topp till tå. En dräkt som föreställer Dracula, en blodig kirurg eller Herr Djävulen själv eller andra hemskheter som du kan hitta på http://www.partykungen.se/. Det ska vara blodigt, äckligt, hemskt och mycket död. Sen spelar det egentligen inte någon roll hur man är klädd.

Dracula

Men även om man klätt sig i en heldräkt så går det att förgylla förklädnaden ytterligare med extra detaljer. Det är dessa detaljer som gör att utstyrseln går från bra till riktigt bra. Eller från att vara som de flesta på festen till att verkligen sticka ut. Det är dessa detaljer som man inte får när en dräkt beställs utan dessa får köpas separat. De som har bestämt sig för att vara en blodig kirurg ska självklart ha med sig den blodiga kniven som precis sprättat upp några bukar eller halsar. Kanske har han även med sig en lever, ett hjärta eller en hand från operationsbordet. Saker som han bär med sig lite här och var under festen. Eller Dracula som inte har med sig en flaska cider att dricka under kvällen utan en flaska med den egentillverkade etiketten ”färskt blod”.

Det är just dessa små detaljer som man har med sig och som är utöver utstyrseln som är pricken över i:et. Så våga ta ut svängarna, våga tänka ett steg till och glöm inte detaljerna.