Klädmode hösten och vintern 2013/2014

Det börjar bli höst i vårt land och det är dags att börja klä sig därefter. Vilken typ av mode brukar då människor följa när det kommer till höst och vintermode?

Modet delas ofta in efter säsong och väder och i höst och vinter kommer det handla om pälsaccessoarer på mössor, stövlar och jackor. Enligt modeexperter så är temat ”barnet inom oss”. Det kommer handla mycket om att acceptera hela sitt utseende och bära kläderna med stolthet. Fleece, siden och plast kommer att blandas i en smakfull och ny kreation.

LäderjackaOm du är ute efter höstjackor så kommer du märka att det finns inspiration från vårens kollektioner. Hösten återgår till mörka färger, skinnkläder och bomberjackor. Vi kommer att få se rockar och kappor i bruna och marinblå färger. Den vinröda färgen kommer dock att vara det återkommande temat i höst och vintermodet.

Polokragen kommer att göra en ny comeback i västvärlden. Den kommer att vara mycket mer slimmad och prydlig. Kragen kommer att kunna bäras till kjolar och klänningar för kvinnor och det kommer bli intressant att se om den kommer att gör sig rätt bland män.

Utsmyckningar kommer spela en stor roll hösten och vintern 2013/2014. Vi kommer att se sexiga varianter av spetsar, ädelstenar på bh:s och trosor. Det kommer handla om färger som lila och smaragdgrön. Denna ”metalic-trend” kommer att bli ihållande.