Kläder för storvuxna

Att hitta kläder när man är ett par storlekar större är ofta en utmaning, men det är inte helt omöjligt. Det kommer fler och fler företag som specialiserar sig på att sälja kläder till de om inte passar in i standardmodets mallar.Även om det givetvis blir en viss begränsning i utbud går det ändå att klä sig snyggt och modemedvetet även om man är väldigt lång eller väldigt tung. Flera av de stora modehusen gör särskilda kollektioner för den typen av kroppar. Det kan dock i många fall vara så att du behöver vända dig utanför landets gränser för att få tag i dem.

Leta online

I dagens globaliserade och digitaliserade värld är det lätt att hitta alternativ. Nätet är en bra källa för den som har särskilda behov. Det finns gott om onlinebutiker som säljer kläder i plus size för både män och kvinnor. Detta särskilt om du inte begränsar dig till svenska butiker. Den amerikanska marknaden är en guldgruva för den här typen av kläder. Dels är amerikaner generellt sett större än européer och dels är marknaden så stor att det går att hitta lönsamhet även för sådant som ses som nischprodukter här hemma. Var dock beredd på att du kan få betala tull på dina inköp och budgetera för det.

Skräddarsy kläder online

Ytterligare ett alternativ är att gå till en skräddare och få måttsydda kläder anpassade efter din kropp. Det kostar dock ofta en bra slant, men som tur är har det även här börjat poppa upp digitala utmanare. Hos många av de digitala skräddarna så mäter du upp din kropp med hjälp av mobilen och/eller en app och skickar in dina mått till dem. Sedan sys kläderna upp av en riktig skräddare som du aldrig behöver träffa. Om du har råd är det en mycket bra lösning eftersom du kan få ett snyggt plagg med nära nog perfekt passform.