Klä dig rätt på maskeraden

Är du bjuden på maskerad i helgen, och vet inte vad du ska ha på dig? Ta det lugnt, här listar vi de populäraste maskeradklädslarna i år, som garanterat kommer ta hem festen! Om du inte planerar att sy din maskeradklädsel själv finns många ställen med bra kostymer, eller varför inte fråga runt bland dina vänner om de har något som du kan låna?costume party pippi masqeurade_350686535

Klä dig enligt en era

Vare sig du fascineras av 60-talets reklamnissar i New York eller 20-talets flappers, så är en tidsenlig outfit alltid rätt på maskerad. Det fina med att klä sig enligt en era är att du kan vara dig själv – bara i en annan tid. Vem hade du varit i mellankrigstiden? Eller på 80-talet? Kan du se dig själv som hippie? Möjligheterna är oändliga!

En karaktär från film som du är lik

Alla gillar en look-a-like. Fråga dina vänner vem du är lik från film eller tv, och de kommer garanterat ha något bra förslag. Nu är det bara att klä sig som den personen och låta magin göra sitt.

Vilken karaktär som helst från Trollkarlen från Oz

Alla barns favoritsaga är en evig klassiker, Trollkarlen från Oz, och kan göras om så många gånger. Roligast är om ni är ett gäng som klär ut er tillsammans. Fyra är bäst, men är ni fler kan ni bara ta fler karaktärer från sagan: trollkarlen, den goda häxan, den onda häxan och så vidare. Ni får garanterat ihop er trupp. Går du på maskeraden själv kan du bara ta din favoritkaraktär och gå som den.

Gå i par – som motsatser

Om ni är två som går tillsammans behöver ni inte gå längre än att tänka på två motsatser. Lång och kort? Ängel och demon? Cheerleader och nörd? Det finns hur många alternativ som helst.

Ta hjälp av kändisarna

Fortfarande inga idéer? Härma någon av dina favoritkändisar i deras utstyrslar. Välj en kändis med en typisk klädstil och klä upp dig som den, och det gör inget om du inte är lik personen – det bir nästan bara roligare då!