Ge din garderob ett lyft

Att titta i garderoben och inse att man inte har ett enda plagg som man vill ha på sig är en trist upplevelse som många tyvärr känner igen sig i. Men även fast det kan verka som ett hopplöst projekt att slänga ut alla kläder och börja om på nytt, går det faktiskt att skaffa en ny garderob utan att det behöver kosta skjortan – med rätt knep!

shutterstock_72974215

Det första steget är såklart att identifiera vilka kläder man faktiskt kan behålla. Även om de gamla plaggen kan kännas hopplöst uttjatade finns det ofta ett par jeans eller en T-shirt som kan få nytt liv bara de stylas rätt. Leta efter neutrala basplagg du vet att du trivs i. När du väl sorterat ut kläderna du tänker behålla, ser du dessutom också vilka nya klädesplagg som måste införskaffas.

När man bara går i vanliga klädaffärer springer priserna gärna iväg. Knepet är att hitta samma eller liknande kläder, men helt enkelt betala mindre pengar – man vill ju inte kompromissa med sin stil. Det finns dock bra sätt att komma runt onödigt höga priser. Att se sig om på nätet gör ofta att shoppingen blir billigare. Ett extra bra trick är att hålla koll på hemsidor som tipsar om extrapriser och bra erbjudanden för att hitta superpriser på bra kläder.

Många klädmärken har stora outlet-lokaler, vilket kan vara en guldgruva för den som har en begränsad budget att röra sig med. Det handlar ofta om kläder från förra årets kollektioner, men ibland även nyare plagg. Det finns både outlets för specifika märken och affärer som ägnar sig åt att köpa in kollektioner från olika klädmärken för att erbjuda dessa till överkomliga priser.

Att leta efter kläder i second hand-butiker är ett annat sätt att hitta modefynd. Det är ofta tidskrävande och ger inte garanterat resultat, men många tycker det är kul att rota i gamla klädbackar och besöka bakluckeloppisar. Det ger dig också chansen att hitta riktigt unika plagg, som verkligen kryddar till de där basplaggen du lät hänga kvar i garderoben.