Få bukt med plutmagen

Det är alltid lika tråkigt att hitta ett snyggt plagg för att sedan möta plutmagen i spegeln. Det känns som att alla plagg blir en storlek mindre och markerar magen extra tydligt. Just magen är ett problem för många, därför bjuder vi på en gäng tips på hur du kan få bukt med den irriterande valken. 

Fettsugning

Den permanenta metoden är att ta bort fettet helt runt magen. Även de som är normalviktiga kan ha problem med överskottsfett på magen som aldrig vill försvinna. De platta och välsvarvade magarna vi ser i tidningar och på teve har väldigt låg fettprocent och det innebär ett strikt träningsschema och hårda dieter. För en vanlig person är det svårt att uppnå. En fettsugning lämnar nästan inga ärr, du kan gå tillbaka till jobbet efter bara någon dag och fettet är borta för alltid. Fettsugning är inget som rekommenderas för att minska övervikt, det är till för att skulptera kroppen. Du kan läsa mer om fettsugning hos Citadellkliniken.

Volang och drapering runt magen

Om du vill dölja att magen putar ut ska du bära kläder med draperingar eller volang runt midjan och över magen. Dekorativa draperingar över magen skapar en illusion där tyget ser ut att vara det enda som står ut medan magen ser plattare ut.

Ljust och tunt

Alternativt kan du vända dig till ljusa och tunna tyger som faller lätt över kroppen. Använd lager-på-lager-tekniken med ett ljus linne och en tunn tunika som inte sitter tajt över magen.

Empire

Testa en vacker empireklänning nästa gång du ska på fest. En empireklänning har en skärning under bysten eller midjan för att skapa en kvinnligare form. Resten faller rakt över kroppen och fokuset på skärningen gör att du döljer magen under det flödande tyget undertill. Om du vill skapa ännu mer fokus på överdelen och bort från magen kan du också bära en bolero eller sjal över axlarna.