Dags att rensa garderoben

En kvinnas garderob innehåller betydligt fler plagg och detaljer än hon hinner bära ett halvår. Det samlas plagg längst inne i garderoben, skorna staplas på hög och accessoarerna ligger huller om buller i en låda. Det är dags att börja rensa inför sommaren!

Skorna

Kolla först igenom dina skor. Ett par bra skor kan hålla i många säsonger om du underhåller dem korrekt. Tennisskor går faktiskt att tvätta i tvättmaskin på låg temperatur och skor i mocka eller läder kan behandlas med rätt sorts fett. Billigare skor, om än fina att titta på, gör knappast dina fötter några tjänster och har en tendens att tappa formen eller helt enkelt gå sönder. Ta en extra titt på dina gamla, billiga skor och fundera om du verkligen behöver så många?

Jackor

Det är svårt att göra sig av med jackor. Ofta har du spenderat mer pengar på dem och behöver olika jackor beroende på säsong. Men det finns en liten grundregel: har du inte använt plagget mer än en gång under de senaste två åren, kommer du mest troligt aldrig använda det igen. Skicka heller jackorna till ett härberge eller lämna in hos Myrorna så någon annan får nytta av dem.

Basgarderob

Dela upp dina kläder i olika kategorier såsom baskläder, finkläder, säsongskläder och underkläder. Du vill alltid ha en bra basgarderob med över- och underdelar. Finkläder används inte lika ofta och här kan du sortera kraftigt. Ta också chansen att kasta alla trosor och behås som är trasiga eller för små.